Overlijden melden?

Bel 010-2017165

Met een rouwkaart wil je jouw medeleven overbrengen en de nabestaanden het gevoel geven dat ze begrepen worden. Het woord ‘condoleren’ is hier sterk aan verbonden. Wat letterlijk vertaald met pijn betekent. Je draagt dus je medeleven over het voelen van pijn over via een geschreven boodschap.

Voorbeelden van veelgebruikte teksten die op rouwkaarten worden geschreven bij het heengaan van een dierbare zijn:

  • Gecondoleerd met je verlies.
  • In gedachten zijn we bij je/jullie.
  • Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  • Ik wens je veel kracht bij het verwerken van dit verdriet.
  • Onze oprechte deelneming met het verlies van ….
  • Woorden schieten te kort, veel sterkte in deze tijd.

Een passende en tactvolle rouwkaart of steunbetuiging vergt aandacht. Om de pijn van het overlijden te verzachten kan een goeddoordachte en gepersonaliseerde boodschap meer resultaat bieden. Daarom volgen hier nog een aantal tips.

Het is belangrijk om de tekst vanuit je hart te schrijven. Ga daarom bij jezelf na wat jouw relatie was met de overledene, hoe je band is met de nabestaanden en wat je graag als boodschap zou willen overbrengen.

  • Is er sprake van een vriendschappelijke band?
  • Ken je de nabestaanden goed?
  • Zijn er mooie ervaringen of karaktereigenschappen te vermelden?

Voordat je de rouwkaart schrijft kan het een goed idee zijn eerst een concepttekst te schrijven. Laat de tekst na het schrijven even liggen en lees het later (samen) nog even terug. Een frisse blik van een vriend of vriendin kan ook verhelderend werken. De rouwtekst hoeft daarnaast niet lang te zijn, met een of twee zinnen kan je vaak ook een mooie boodschap achterlaten.

We begrijpen goed dat het erg moeilijk is om origineel te blijven. De uitvaartverzorgers van Kloeg Uitvaart helpen je graag de juiste snaar te raken.

 

Wanneer we spreken van een dankbetuiging of dankbriefje gaat het om een boodschap van de nabestaanden van de overledene gericht aan allen die een rouwkaartje hebben gestuurd of zij die op condoleance zijn langsgekomen.

Met een dankbetuiging spreekt de schrijver zijn of haar dank uit voor de steun die zij krijgen in deze moeilijke dagen van rouw.

Bij een rouwkaart gaat het om een kaart die je stuurt naar de directe familie, nabestaande(n) of weduwe van de overledene. Hij of zij kan achteraf weer een dankbetuiging sturen naar de mensen die zo lief waren een rouwkaart te sturen.