Home / Uitvaartkosten

Uitvaartkosten

Het is lastig om zonder voorkennis de kosten van een uitvaart te benoemen. Deze kosten zijn geheel afhankelijk van uw wensen; wordt het een compacte en eenvoudige crematie of begrafenis met een algemeen graf, een eigen familiegraf of wordt het een meer uitgebreide en traditionele uitvaart met een condoleance avond, kerkdienst en (één of meerdere) volgauto’s?

Een uitvaart, waarbij zowel de afscheidsplechtigheid alsmede het condoleren op één en dezelfde locatie plaatsvindt, met een algemeen graf of een crematie in de regio Rotterdam is te regelen vanaf circa € 4.100,00. Bekijk hier een voorbeeld van een compact samengestelde uitvaart.

Maar een wat uitgebreidere uitvaart, waarbij gebruik wordt gemaakt van een rouwcentrum met rouwbezoek, één of meerder volgauto’s, kerkwerk, rouwadvertenties of waar bijvoorbeeld veel belangstellenden te verwachten zijn voor het condoleren, zullen de kosten aanzienlijk verhogen. Afhankelijk van de locatie en het gekozen tijdstip kost een dergelijke uitvaart dan al snel gemiddeld € 6.500,00.

Het is dan ook raadzaam om van tevoren geheel vrijblijvend de uitvaart te bespreken zodat wij een offerte op maat kunnen maken. Dit kan zowel met een persoonlijk bezoek of met een telefonisch contact, waar wij door middel van het stellen van enkele vragen u een passende opgaaf kunnen bieden.

Om u alsnog een indruk te geven van de hoogte van de kosten van een uitvaart, volgen hieronder enkele (globale) kosten.


Basistarief: € 1.495,-

Regeling en verzorging van de uitvaart, uitvoering hiervan op de dag van de uitvaart. Het doen van aangifte in de gemeente van overlijden, akte van overlijden met kopieën, regelen van de totstandkoming voor uitkering polissen, administratie-, porto- en reiskosten, het maken van alle benodigde reserveringen, regelen van muziek en fotopresentatie, Zorgna hulpgids na overlijden, condoleance register.

Bijkomende kosten:
Verzorgen, wassen en kleden van de overledene: € 165,00
Cosmetische verzorging (visagie): € 125,00
50 rouwkaarten met porti en verzendenveloppe: € 223,75
Rouwadvertentie: € 250 (lokaal) – € 1600 (landelijk)
Overbrengen van de overledene naar plaats van opbaring: € 239,00
Huur uitvaartcentrum met éénmaal bezoek: € 700,00
Thuisopbaring (inclusief verzorging, thuiscontroles en huur materialen): € 750,00
Kosten algemeen graf of crematiekosten: € 950,00 – € 1.400,00
Volgauto voor 2,5 uur: € 249,00
Rouwauto: € 235,00
Uitvaartkist vanaf: € 275,00
Koffie op begraafplaats of crematorium: € 150,00 (afhankelijk van het aantal gasten)
Dragers op de begraafplaats (zes man, uitdragen): € 360,00
Kosten bij kerkdienst (afhankelijk van kerk): € 550,00 – € 750,00


Uiteraard is dit enkel een indicatie van globale kosten, er kunnen misschien elementen worden weggelaten of juist extra zaken worden bijgevoegd, zoals de aanschaf van de rechten van een eigen graf, rouwbloemen, rouwadvertenties, duiven, ballonnen, het gebruik van een uitvaartbus, uitgebreide catering of juist het condoleren elders te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld in een geliefd restaurant. 

Maak een afspraak met een van onze medewerkers voor het bespreken van de uitvaartwensen zodat u direct een helder inzicht krijgt in de uitvaartkosten.

Neem contact op

voor een prijsopgave
Top
Call Now ButtonBel ons