Home / Voorbeeld Uitvaartkosten

Voorbeeld Uitvaartkosten

Voorbeeld kosten crematie of begrafenis

Onderstaand vindt u een voorbeeld van hoe een compact ingerichte uitvaart qua kosten opgebouwd kan zijn, zowel voor een uitvaart met een crematie alsmede een uitvaart met een begrafenis. De crematierechten bij crematoria in de regio kunnen sterk uiteenlopen, maar ook wordt de hoogte van de crematierechten bepaald door de gewenste tijd die men wilt reserveren in de aula en koffiekamer.

Ook voor de begraafrechten kunnen grote verschillen bestaan in de verschillende gemeentes. De gemeentelijke begraafplaatsen in en om Rotterdam (Zuiderbegraafplaats, Crooswijk, Hofwijk, Hoogvliet, Rozenburg en Pernis) hanteren over het algemeen lagere tarieven dan de andere begraafplaatsen in de regio, zoals Albrandswaard, Barendrecht, Ridderkerk en de gemeente Nissewaard.

Om die reden zijn de hieronder genoemde voorbeelden een globale indicatie; tijdens een voorgesprek of een uitvaartregeling kunnen wij u informeren over de precieze tarieven van het gewenste crematorium of begraafplaats, de kosten van een uitvaartcentrum of het thuis opbaren van de overledene.

Crematie in crematorium Rotterdam

In dit voorbeeld vindt de crematie plaats in het crematorium Rotterdam te Rotterdam-Zuid. Dit crematorium beschikt ook over een mortuarium, zodat het in principe niet nodig is om in een ander uitvaartcentrum op te baren. Thuis opbaren is ook mogelijk. Desgewenst kunnen in het crematorium ook familiebezoeken en condoleances gehouden worden. De afscheidsdienst en het condoleren na afloop vinden plaats in de aula en koffiekamer van het crematorium. Ook is het mogelijk om voor aanvang van de plechtigheid afscheid te nemen, hiertoe kan extra tijd gereserveerd worden.

Basistarief: € 1.495

Verzorging: € 165
Overbrenging: € 239
Koeling crematorium (5 dagen): € 260
Crematierechten (60 minuten totaal): € 1.368
Rouwkaarten (25 stuks): € 145
Consumpties condoleance: € 150
Uitvaartkist standaard: € 275

Totale kosten: € 4.097

 

Begrafenis gemeentelijke begraafplaats Rotterdam

In dit voorbeeld vindt de begrafenis plaats in een van de Rotterdamse gemeentelijke begraafplaatsen. Daar hier doorgaans geen koeling aanwezig is, wordt er gebruik gemaakt van een mortuarium/uitvaartcentrum of de overledene kan thuis opgebaard worden.  De overledene wordt met een rouwauto naar de begraafplaats overgebracht. De afscheidsdienst en het condoleren na afloop vinden plaats in de aula en koffiekamer op de begraafplaats. Ook is het mogelijk om voor aanvang van de plechtigheid afscheid te nemen, hiertoe kan extra tijd gereserveerd worden. Voor het begraven kan draagpersoneel worden besteld, maar nabestaanden kunnen dit desgewenst ook zelf doen met behulp van een rijdende baar.

Basistarief: € 1.495

Verzorging: € 165
Overbrenging: € 239
Mortuarium/uitvaartcentrum (5 dagen): € 250 (vanaf)
Begraafrechten (90 minuten totaal): € 1.050
Rouwkaarten (25 stuks): € 145
Consumpties condoleance: € 150
Uitvaartkist standaard: € 275
Rouwauto naar de begraafplaats: € 220
Draagpersoneel: € 360

Totale kosten: € 4.349


Uiteraard is dit enkel een indicatie van globale kosten, er kunnen misschien elementen worden weggelaten of juist extra zaken worden bijgevoegd, zoals de aanschaf van de rechten van een eigen graf, rouwbloemen, rouwadvertenties, duiven, ballonnen, het gebruik van een uitvaartbus, uitgebreide catering of juist het condoleren elders te laten plaatsvinden, bijvoorbeeld in een geliefd restaurant. 

Maak een afspraak met een van onze medewerkers voor het bespreken van de uitvaartwensen zodat u direct een helder inzicht krijgt in de uitvaartkosten.

Top
Call Now ButtonBel ons